Cosby Show-acteur uitgelachen om supermarktbaantje

Verschillende Hollywoodsterren nemen het op social media op voor Geoffrey Owens nadat de The Cosby Show-acteur is uitgelachen om zijn baan bij een supermarkt.

Owens speelde in de jaren 80 schoonzoon Elvin in de hitserie. Alhoewel hij in de jaren daarna geregeld kleine gastrolletjes had in televisieseries, bleef het grote werk uit voor de inmiddels 57-jarige. Hij ging daardoor werken buiten de entertainmentindustrie, en werd afgelopen week door een klant gefotografeerd in de supermarkt waar hij een baan heeft. De foto kwam online te staan, waar veel mensen honend reageerden.

Veel celebrities laten weten dat ook zij verschillende bijbaantjes hebben gehad. Brooklyn Nine-Nine acteur en oud-footballspeler Terry Crews twittert: ,,Ik was vloerveger ná de NFL. Als het nodig zou zijn, deed ik het weer. Een eerlijke baan is niets om je voor te schamen." Actrice Pamela Adlon schrijft: ,,Ik werkte al jaren als acteur, maar banen komen en gaan. Dus had ik een baan in een bloemenwinkel, en ik deelde flyers uit. Werken maakt je trots en geeft je een doel. Als acteur houdt je herkenbaarheid nooit op, maar het geld zeker wel."

Hilarisch

Justine Bateman, die zelf in de jaren 80 bekend werd door haar rol als Mallory in Family Ties, reageert boos op een nieuwsbericht over Geoffrey. ,,Dus 26 jaar na een tv-klus, ziet deze man er anders uit (shock) en verdient hij eerlijk zijn geld. De mensen die zulke foto's nemen en hierover oordelen zijn tuig." Judd Apatow laat weten dat Geoffrey nog wel degelijk ook als acteur werkt, bijvoorbeeld in HBO-serie Divorce. ,,Geoffrey Owen is een fantastische, hilarische acteur. Grappiger en sterker wordt het niet."

Volledig scherm
Owens (rechtsboven) tussen de cast van The Cosby Show. © PR