Dancemuziek komt tot leven in film Thunderdome Never Dies

TRAILERThunderdome gaat de bioscopen in. Op 14 november gaat de film Thunderdome Never Dies in première. In de tachtig minuten durende film wordt teruggeblikt op het begin van een van de grootste muziekculturen van Nederland, de dancemuziek.

Voor de film interviewden regisseurs Ted Alkemade en Vera Holland een aantal pioniers van toen. Zo blikken onder anderen ID&T-oprichters Duncan Stutterheim en Irfan van Ewijk en Mysteryland-initiatiefnemer Sander Groet terug op de geboorte van Thunderdome. Het dance-event vond in 1992 voor het eerst plaats en groeide al snel uit tot het bekendste hardcore-evenement van Europa.

Naast pioniers komen ook dj's aan het woord. Zo vertellen DJ Promo, The Prophet, Dano, Gizmo en Drokz over hoe het is om op een van de grootste dance-evenementen van de wereld op te kunnen treden.

Thunderdome en de gabber - gekenmerkt door zijn Aussie-tracksuit, Air Max en kale kop - worden verheerlijkt én verafschuwd in de Nederlandse cultuur. Desondanks blijft de muziek en de cultuur immens populair. In 2017 kwam Thunderdome na een stilte van vijf jaar terug. De volgende editie is op 26 oktober in Utrecht en wijdt zich aan het motto 'Ode aan de Gabber'. Er worden zo'n 50.000 mensen verwacht uit ruim 45 landen, en is daarmee het grootste indoorfestival van Europa.

Volledig scherm
Thunderdome. © PR
  1. Animatie van ongekend hoog niveau in Frozen 2
    PREMIUM
    filmrecensie

    Animatie van ongekend hoog niveau in Frozen 2

    Een vervolg op de bekroonde animatiemusical Frozen (2013) was slechts een kwestie van tijd. Het succes van de film, die ook een enorme golf aan merchandising tot gevolg had, was zo kolossaal - evenals de honger naar meer bij het publiek - dat Disney de fans niet kon teleurstellen. Hoewel de tweede film iets mist van de frisheid van het origineel zal de aanhang van ijsprinses Elsa, en haar zusje Anna, niet worden teleurgesteld.