Daniel Lohues neemt net als Stones album thuis op

Voor elke nieuwe plaat maakt voormalig Skik-zanger Daniël Lohues een reis naar Amerika om zich op te kunnen laden voor nieuwe opnames. Eenmaal terug gooide hij het over een andere boeg: zijn huiskamer werd de opname plek voor zijn zevende soloalbum Ericana.

'Over Exile On Mainstreet van The Rolling Stones werd verteld dat deze was opgenomen bij Keith Richards thuis. Dat leek ons mooi, joh. Nu was het alsof de tijd rijp was om dat ook met deze plaat te doen', aldus de singer-songwriter.

'We hebben alles laten staan zoals het stond: de tafels, de stoelen.
Vervolgens hebben we gewoon microfoons opgezet als ware wij een gezelschap waren dat daar speelde en opgenomen werd.'

De bedoeling was om een authentieke sfeer neer te zetten. Toch is Lohues geen purist als het gaat om analoge opname technieken. 'Ik gebruik mijn computer als recorder. Ik heb daadwerkelijk nooit wat op band opgenomen; ik deed alles altijd al digitaal. Het is ook een beetje achterhaald door de tijd. Je hebt geen gigantische mixtafels meer nodig.'

Bij de nieuwe plaat hoort ook een nieuwe theatertour. Deze begint in maart en eindigt in juni. Ga naar naar de site van Daniel Lohues voor de speeldata. (FaceCulture)