Van links naar rechts: Henry van Loon, Diederik Ebbinge, Eva Crutzen en Ton Kas.
Volledig scherm
Van links naar rechts: Henry van Loon, Diederik Ebbinge, Eva Crutzen en Ton Kas. © Wim Kluvers/NTR

Diederik Ebbinge wil heel graag Promenade maken in coronatijd

Diederik Ebbinge zou niets liever willen dan in deze coronacrisis nieuwe afleveringen maken van de satirische hit Promenade. De bedenker van de show krijgt, zeker nu, heel veel verzoeken via sociale media om nieuwe afleveringen te maken.

,,Mensen willen niets liever horen dan Ton Kas die het coronavirus gaat duiden”, lacht Ebbinge. ,,Het is natuurlijk de vraag hoe we praktisch het programma zouden kunnen maken nu. Maar in de studio kunnen we natuurlijk prima anderhalve meter uit elkaar gaan staan.”

De NPO heeft de afgelopen week meerdere malen aangegeven voor meer vermaak en troostrijke programma’s te kiezen. De meeste Nederlanders zitten nog zeker een aantal weken noodgedwongen thuis, om de verspreiding van het virus tegen te gaan. De omroep NTR gaf eerder aan heel graag zo snel mogelijk een tweede reeks van Promenade te willen maken.

Tweede seizoen

Het satirische programma van Diederik Ebbinge werd de afgelopen maanden bejubeld als dé ontdekking van dit televisieseizoen. In de show nemen Ebbinge en vaste gasten Eva Crutzen, Henry van Loon en Ton Kas alle Nederlandse talkshows en showbizzprogramma’s op de hak. 

Gemiddeld keken er tussen de 200.000 en 300.000 mensen naar Promenade, dat de lastige taak had het gat op te vullen dat Zondag met Lubach aan het eind van het seizoen achterliet. Promenade had op de zondagavond bovendien fikse concurrentie van kijkcijferkanon Heel Holland Bakt op NPO 1. De waardering voor het programma was echter groot. De NTR heeft al laten weten graag een tweede reeks te maken van de satirische show.