Dit is de eerste tip van het tweede Geluid van Qmusic

VideoFans van het radiospel Het Geluid op Qmusic opgelet. De jury heeft tijdens de ochtendshow van Mattie & Wietze een eerste tip gegeven. Het tweede 'Geluid' van 2015 is na vijf weken ongeraden te zijn ruim 37.500 euro belastingvrij waard.

Het eerste Geluid is op maandag 5 oktober geraden door Liesanne uit Oud-Beijerland. Hiermee won de juf op de Internationale Dag van de Leraar 51.500 euro netto. Het huidige Geluid loopt sinds die dag.

Ochtenddj's Mattie en Wietze ontvingen een doos met daarin een brief en een broodje hamburger. Deze was nog warm.

,,We hopen dat dit voorwerp de luisteraars weer een stapje dichterbij de oplossing brengt,'' aldus een van de vijf mysterieuze juryleden.

In de brief stond geschreven:

Beste Q-luisteraar,  
Het Geluid van Qmusic is nog altijd niet geraden. De Jury heeft gemeend je een klein beetje te moeten helpen. Daarom volgt nu een eerste officiële tip en die komt in de vorm van een voorwerp. De Jury verzoekt de dienstdoende discjockeys de bijgevoegde doos te openen en de tip eruit te halen. Vertel de luisteraars goed wat je ziet, omschrijf het voorwerp duidelijk. Succes met het spannendste radiospel van Nederland!  

Met vriendelijke groet,  
De Jury van Het Geluid  

Uitleg Het Geluid
Bij het populaire radiospel krijg je -zoals de naam al zegt- een geluid te horen. Dit kan van alles zijn: van een activiteit tot een handeling. Als jij het raadt, dan win je het bedrag dat Het Geluid op dat moment waard is. Standaard is Het Geluid 2.500 euro waard en elke keer dat er op Qmusic een fout antwoord wordt gegeven, wordt Het Geluid 100 euro meer waard. Het hoogste bedrag ooit gewonnen is 63.500 euro. Dat was in 2011 en het goede antwoord was het vastklikken van een telefoon in een hoesje.