Dit is de grootste supporter van Duncan: zijn vriend Gerco

VideoVan in de schijnwerpers staan houdt Gerco Derksen niet. Maar aan aandacht ontkomt de 27-jarige vriend van Duncan Laurence niet nu zijn geliefde vanavond als favoriet aantreedt op het het podium van het Eurovisie Songfestival. ,,Ik ben supertrots.”

Duncan Laurence (25) wordt tijdens zijn verblijf in Tel Aviv bijgestaan door zijn ouders én door zijn vriend Gerco Derksen (27). Een man die niet houdt van publiciteit, maar volgens Duncan ontkomt zijn vriend er niet aan in het spektakel van het Songfestival. 

Gerco is een reislustig type - een tijd lang werkte hij acht maanden per jaar en reisde de overige vier. Het bracht hem naar Azië, Afrika, en Zuid-Amerika. Sinds afgelopen najaar huurt hij een studio in Deventer, een klein uurtje van Amersfoort waar Duncan woont.

Gerco werkt als persoonlijk begeleider van jongeren met een verstandelijke beperking en is dol op interieur. Het liefst mixt hij oude spulletjes met nieuwere dingen. ,,De kracht is dat het niet teveel is. Als ik iets nieuws had gekocht, zette ik het vroeger er gewoon bij. Dan krijg je een over-gedecoreerde ruimte. Dus ruim lekker op, want less is more”, zegt hij tegen de website In de buurt

Gerco Derksen
Volledig scherm
Gerco Derksen © videostill
  1. ‘Netflix-serie Space Force had zoveel meer kunnen zijn’
    Podcast

    ‘Net­flix-se­rie Space Force had zoveel meer kunnen zijn’

    ‘Het probleem van Netflix is dat de seizoenen vaak heel kort zijn,’ vertelt seriefreak Kevin Goes in de nieuwste aflevering van de podcast Bingewatchers. ‘En dat is ook een van de minpunten van Space Force. Er had zoveel meer in die serie gezeten en nu hou je toch het gevoel dat er veel meer in gezeten had, ondanks de sterrencast met onder meer Steve Carrell (The Office), John Malkovich (The New Pope) en Lisa Kudrow (Friends)’