Volledig scherm
PREMIUM
Chernobyl. © PR

Dit vinden onze recensenten van Chernobyl en When They See Us

Twee series over waargebeurde drama’s in de jaren 80 domineren de gesprekken bij de koffieautomaat. When they see us vertelt het verhaal van de onterechte veroordeling van vijf zwarte jongeren in New York, Chernobyl behandelt de kernramp van 1986 in de toenmalige Sovjet-Unie.

Het lijkt wel alsof het zo gepland is. Twee gebeurtenissen waar de Russen en Amerikanen niet graag aan herinnerd worden staan centraal in bejubelde miniseries van HBO (in Nederland alleen te zien bij Ziggo via een apart abonnement) en Netflix. Het gaat om dwalingen die plaatsvonden in hetzelfde tijdperk, het slotstuk van de koude oorlog.

  1. Zangeres Rondé kan zich met lied eindelijk uiten over verlies vader: ‘Vergeet nooit de warmte’

    Zangeres Rondé kan zich met lied eindelijk uiten over verlies vader: ‘Vergeet nooit de warmte’

    De Utrechtse band Rondé heeft een opvallend persoonlijk nummer uitgebracht voor de vader van frontvrouw Rikki Borgelt, die elf jaar geleden overleed aan kanker. Rikki, toch al geen prater, kon zich daarover jarenlang nauwelijks uiten. In All that was left doet ze dat alsnog. ‘Het nummer omschrijft voor mij heel goed het gevoel van je alleen voelen. Alsof er niets meer overblijft behalve jijzelf.’