Volledig scherm
Vuurzee bij festival © Twitter

Duizenden festivalgangers in Kroatië geëvacueerd vanwege vuurzee, optredens geannuleerd

Het terrein van Fresh Island Festival op het Kroatische eiland Pag is gisteravond geëvacueerd vanwege een bosbrand in de directe omgeving. De organisatie zegde op aanwijzing van de politie en brandweer resterende optredens van onder meer Tyga af.

Het hiphopfestival laat op Facebook weten dat het Zrce-strand waarop het evenement plaatsvond inmiddels volledig is afgezet. Aanvankelijk werden bezoekers met shuttlebussen naar Novalja, het dichtstbijzijnde dorp, gebracht, maar die weg is inmiddels afgezet door de brandweer. De aanwezigen wordt nu gevraagd langs de toegangsweg naar het terrein te wachten. Verschillende festivalbezoekers delen beelden op social media waarop te zien is dat de brand de rand van het evenemententerrein heeft bereikt.

Tyga zou op het festival een optreden geven met de Britse rapper NOT3S. Die liet eerder maandagavond op een vraag waar hij bleef via Twitter weten: “Ze hebben me laten weten dat ik niet kan optreden. Ik ben hier al sinds half één vanmiddag.” Tyga zelf heeft nog niet gereageerd.

 1. Presentatrice diep door het stof na belachelijk maken prins George (6) vanwege ballet
  UPDATE

  Presenta­tri­ce diep door het stof na belache­lijk maken prins George (6) vanwege ballet

  Good Morning America-presentatrice Lara Spencer (50) heeft zich de woede van duizenden kijkers op de hals gehaald na het publiekelijk belachelijk maken van prins George, de derde in lijn voor de Britse troonopvolging. Spencer barstte gisteravond in lachen uit toen ze onthulde dat de 6-jarige zoon van William en Kate Middleton balletlessen gaat volgen. ,,Jongetjes uitlachen omdat ze dansen, dat is zo triest!”
 2. Dit gebeurde er toen Kanye West de Video Music Awards bestormde: ‘Pink gaf hem op zijn donder’

  Dit gebeurde er toen Kanye West de Video Music Awards bestormde: ‘Pink gaf hem op zijn donder’

  Het is intussen één van MTV’s meest iconische momenten. Kanye West liet zich in 2009 tijdens de uitreiking van de Video Music Awards (VMA’s) niet bepaald van zijn beste kant zien. De zanger - die bekend staat om zijn grootspraak en arrogante houding - bestormde tijdens de speech van Taylor Swift het podium en schreeuwde dat volgens hem de verkeerde artieste de trofee gewonnen had. Nu, tien jaar na het bewuste moment, komt eindelijk aan het licht wat er zich daarna afspeelde.