Volledig scherm
Glenn Frey, medeoprichter en gitarist van de Eagles is op 67-jarige leeftijd overleden. © ap

Eagles-gitarist Glenn Frey (67) overleden

Glenn Frey, medeoprichter en gitarist van de Eagles is op 67-jarige leeftijd overleden, werd dinsdag bekendgemaakt op de websites van de band. Frey was herstellende van een operatie die hij in november had ondergaan. Door complicaties was zijn toestand de laatste dagen verslechterd. Hij overleed in New York.

Glenn was co-auteur en zanger van de meeste Eagles-hits, waaronder Take it Easy, Tequila Sunrise, Lyin Eyes en Heartache Tonight. Met Don Henley schreef hij ook Hotel California en Desperado. Met de band kreeg hij zes Grammy Awards.

The Heat is On
Nadat de Eagles in 1980 uit elkaar gingen, had Glenn nog een succesvolle solo-carriere. Hij scoorde nog een groot aantal hits, waaronder The Heat is On en You belong to the City. 

Frey kreeg ook bekendheid als acteur, met een terugkerende rol in de bekende televisieserie Miami Vice.

In 1994 kwamen de Eagles nog een keer bij elkaar, wat resulteerde in hun Hell Freezes Over-tour en gelijknamige cd.

Rouw
Op Twitter spreken muzikanten hun verdriet uit over de dood van Frey. Sheryl Crow laat weten dat hij enorm gemist zal worden. Gene Simmons van de band Kiss condoleert de familie en vrienden van de muzikant. Huey Lewis noemt Frey 'een briljante liedjesschrijver en goede vent. Getalenteerd, grappig, cynisch en lief.'