Volledig scherm
PREMIUM
© Shody Careman

Een unicum dat een tv-ster recht in haar kaarten laat kijken

ANGELA KIJKT TVJournaliste Angela de Jong schrijft vijf keer per week een column over wat haar opvalt op televisie.

Als ik nog twijfelde of Fidan Ekiz op termijn een goede opvolger is van Eva Jinek – wat ik niet deed hoor, ik wil alleen de spanning opvoeren - dan is dat gevoel compleet weg sinds haar optreden bij De Wereld Draait Door dinsdagavond. Daar zat een uiterst zelfbewuste dame, zoals je ze zelden ziet in Hilversum, reservaat van opgeblazen ego’s, streng bewaakte imago’s en een boel valse lucht.

Wanneer hoor je een tv-presentator uitroepen: ‘Ik vind het eigenlijk een belediging voor het vak dat jullie mij bellen.’ Precies, nooit. Behalve dan door Fidan, toen vier (4!) omroepen en de netmanager van de NPO haar belden nadat Eva Jinek haar ontslagbrief had ingeleverd. Ze had ervan naast haar schoenen kunnen gaan lopen, gevleid ja kunnen knikken en zien waar het schip strandt. Maar ze bleef haar nuchtere Rotterdamse zelf. Vroeg zich af: ben ik hier klaar voor? En het eerlijke antwoord luidde: nee, nog niet.

  1. Peter Pannekoek ontbreekt bij show maar roast Ali B alsnog in keiharde video

    Peter Pannekoek ontbreekt bij show maar roast Ali B alsnog in keiharde video

    Sinds The Roast van Gordon brak Peter Pannekoek pas echt door bij het grote publiek. Bij Giel Beelen en Johnny de Mol was hij wederom van de partij en was keer op keer de ster van de avond. Bij de Roast van Ali B ontbreekt de cabaretier echter, maar hij kon het toch niet laten om nog even wat van zich te laten horen. ,,Vroeger waren er grenzen, totdat Ali B de dood van zijn eigen vader misbruikte om geld te verdienen.’’