Volledig scherm
Naar de derde aflevering van Dancing with the Stars keken zaterdag 571.000 kijkers, zo'n 230.000 minder dan vorige week. © ANP Kippa

Eerste slachtoffer tv-oorlog: RTL ziet kijkers Dancing With the Stars verdampen

RTL 4 is het eerste slachtoffer in de tv-oorlog in het weekend. De zender zag in de strijd om de zaterdagavondkijker slechts 571.000 kijkers overblijven voor Dancing with the Stars. Dat zijn er zo’n 230.000 minder dan vorige week. Het programma valt daarmee uit de top tien van best bekeken programma’s, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

NPO 1 en SBS6 scoorden stabiel met respectievelijk 1,1 miljoen kijkers voor Beste zangers en 1 miljoen voor Ik hou van Holland. Alleen naar het NOS Journaal van 20.00 uur en Studio Sport Eredivisie, beiden op NPO 1, keken meer mensen: 1,5 miljoen en 1,1 miljoen. Ook op de latere avond bleef de kijker hangen op NPO 1 en SBS6. Op Dit was het nieuws stemden 929.000 mensen af, naar Echt waar?! keken 652.000 mensen. Taboe met Philippe Geubels trok op RTL 4 253.000 kijkers.

Sinds de komst van Linda de Mol naar SBS 6 speelt de zender een rol van betekenis in het weekend. Ook vanavond is ze weer te zien, dan staat Miljoenenjacht op het programma.

  1. Temptation Island-deelneemster Laura werd zwaar mishandeld ‘door boze kijkers’

    Temptation Is­land-deelneem­ster Laura werd zwaar mishandeld ‘door boze kijkers’

    Laura Moenaert (22), die te zien was in het meest recente seizoen van Temptation Island heeft op Instagram enkele gruwelijke foto’s gedeeld. De blondine beweert dat ze vier maanden geleden door enkele boze kijkers werd aangevallen omdat ze, naar hun mening, het RTL 5-programma verpest had. Laura kreeg tijdens de uitzendingen al vaker het verwijt dat ze ‘te saai’ was. ,,Ik heb een lastige periode achter de rug”, klinkt het openhartig.