Elton John
Volledig scherm
Elton John © REUTERS

Elton John doneert 1 miljoen dollar opdat we aids 'niet vergeten’

De hele wereld is momenteel in de ban van het coronavirus en veel beroemdheden en instanties hebben al gul gedoneerd voor de zorg daarvoor. Zo ook Elton John, maar de Britse zanger wil niet alleen deze pandemie de wereld uitkrijgen. Gisteren onthulde hij in Miley Cyrus’ talkshow op Instagram Live dat ook de ‘vergeten’ ziekte aids nog veel zorg behoeft.

,,Ik blijf me sterk maken voor de Aids Foundation en wil ervoor zorgen dat tijdens deze wereldwijde pandemie mensen die onder een andere wereldwijde pandemie te lijden hebben, niet worden vergeten”, aldus Sir Elton, die daarom 1 miljoen dollar doneert. ,,De achtergestelden, de armen en de mensen die niet vergeten mogen worden helpen, daar staat de organisatie voor. Dat is mijn hoofddoel voor de komende drie maanden, om te zorgen dat die mensen met HIV en Aids niet vergeten worden.”

Vorig weekend gaf Elton nog een huiskamerconcert om geld in te zamelen voor twee liefdadigheidsinstellingen die strijden tegen de uitbraak van het coronavirus. Ook andere artiesten als Billie Eilish, Dave Grohl, Mariah Carey en Lizzo deden vanuit huis mee aan dat concert.

Bekijk hier onze meest bekeken video's: