‘Enfant terrible’ prins Laurent wéér in opspraak: druk met smartphone tijdens militair defilé

Prins Laurent, de broer van de Belgische koning Filip, had het behoorlijk druk met zijn telefoon tijdens het militair defilé in Brussel. Het is een jaarlijkse traditie dat de koninklijke familie op de nationale feestdag de parade bijwoont, maar de prins had er weinig zin in. 

Op beelden is te zien dat de prins minutenlang met zijn smartphone bezig is. Uiteindelijk begon Laurent zelfs te bellen, waarop koning Filip en koningin Mathilde hem fronsend bekeken. Uiteindelijk is het zijn vrouw prinses Claire die hem er op wijst dat hij een stapje te ver gaat. 

Het is zeker niet de eerste keer dat prins Laurent buiten de lijntjes kleurt. Het flamboyante lid van het koninklijke huis van onze Zuiderburen drijft de Belgische politiek meer dan eens tot wanhoop met zijn gedragingen. Zo had hij lange tijd een twitteraccount en plaatste daar zonder overleg berichten op. Hij woonde bijvoorbeeld in militair uniform de viering van het negentigjarig jubileum van het Chinese volksleger bij op de ambassade in Brussel. Een foto daarvan plaatste hij op het social media-platform.

Dat zorgde voor een flinke rel, omdat prins Laurent geen toestemming voor dit bezoek had gevraagd om het jubileum te bezoeken. De Belgische premier Charles Michel eiste dat prins Laurent straf krijgt. Uiteindelijk werd hij 15 procent gekort op zijn toelage.  

De Belgische politiek heeft nog niet gereageerd op het nieuwe incident. 

Volledig scherm
Prins Laurent is druk met zijn telefoon © Belga
 1. HBO en Jacksons blijven vechten over documentaire Leaving Neverland

  HBO en Jacksons blijven vechten over documentai­re Leaving Neverland

  Zender HBO en de nabestaanden van Michael Jackson blijven maar ruziën om de documentaire Leaving Neverland. De Jacksons stapten eerder dit jaar rond het verschijnen van de film, waarin de 'King of Pop' wordt beschuldigd van seksueel misbruik, naar de rechter en nu heeft HBO een nieuwe motie ingediend om de zaak te verwerpen. Dat meldt Variety. Eerder deed de zender al een poging om de zaak niet te laten voorkomen, maar dat verzoek werd afgewezen.
 2. De meest memorabele sterfscènes uit Tarantino-films op een rijtje
  582 doden

  De meest memorabele sterfscè­nes uit Tarantino-films op een rijtje

  Regisseur Quentin Tarantino (56) staat niet bepaald gekend om zijn lieflijke romantische komedies, maar eerder om snoeiharde gangsterfilms - zij het boordevol humor - waarin het bloed over het scherm spat. Ter ere van Tarantino’s nieuwste rolprent, Once Upon A Time In Hollywood, zetten we we nog eens zijn bloederigste scènes op een rijtje. We selecteren slechts één scène per reeds uitgebrachte film en sorteren we de lijst op de hoeveelheid doden per film.