Daenerys in Game of Thrones.
Volledig scherm
Daenerys in Game of Thrones. © AP

Fans eisen nieuw laatste seizoen Game of Thrones

Honderdduizenden fans van de populaire HBO-serie Game of Thrones zijn ontevreden over het verloop van het achtste en laatste seizoen. In een petitie roepen ze de makers op het seizoen te herschrijven en opnieuw op te nemen.

,,David Benioff and D.B. Weiss hebben bewezen dat zij treurig onbekwame schrijvers zijn wanneer zij geen bronmateriaal (i.e. de boeken) hebben om op terug te vallen. Deze serie verdient een finaleseizoen dat ergens op slaat”, staat bij de petitie op Change.org. De initiatiefnemer roept vervolgens zender HBO op om actie te ondernemen.

230.000 keer ondertekend

De petitie is vorige week gestart en is nu al meer dan 230.000 keer ondertekend. Met de minuut komen er honderden handtekeningen van boze fans bij.

Over de aflevering van afgelopen week, werd veel geklaagd op sociale media. Die krijgt op recensiesite Rotten Tomatoes een diepterecord van 47 procent. Dat betekent dat minder dan de helft van de kijkers positief was. Dat is opmerkelijk omdat over de serie in zijn geheel 91 procent van de kijkers positief is.
Maar tegelijkertijd keken er nooit eerder zoveel kijkers in Amerika: 18,4 miljoen mensen keken afgelopen zondag. 

De filmlocaties van Game of Thrones worden massaal bezocht, zo merkt ook de Kroatische kuststad Dubrovnik die te maken heeft massatoerisme. Bekijk hier de video: 

  1. ‘Netflix-serie Space Force had zoveel meer kunnen zijn’
    Podcast

    ‘Net­flix-se­rie Space Force had zoveel meer kunnen zijn’

    ‘Het probleem van Netflix is dat de seizoenen vaak heel kort zijn,’ vertelt seriefreak Kevin Goes in de nieuwste aflevering van de podcast Bingewatchers. ‘En dat is ook een van de minpunten van Space Force. Er had zoveel meer in die serie gezeten en nu hou je toch het gevoel dat er veel meer in gezeten had, ondanks de sterrencast met onder meer Steve Carrell (The Office), John Malkovich (The New Pope) en Lisa Kudrow (Friends)’