Francis Ford Coppola.
Volledig scherm
Francis Ford Coppola. © EPA

Filmicoon Francis Ford Coppola wil droomfilm maken en investeert 100 miljoen dollar

Regisseur Francis Ford Coppola gaat zelf 100 miljoen dollar stoppen in een film die hij al zijn halve leven wil maken. Het 82-jarige filmicoon, bekend van meesterwerken als The Godfather en Apocalypse Now, probeert al decennialang het project Megalopolis te realiseren. Nu heeft hij besloten om het project maar zelf te financieren, vertelt hij in gesprek met Deadline.

 1. Zelfs de magie van Hollywood brengt toeristen niet meer naar Sicilië
  PREMIUM

  Zelfs de magie van Hollywood brengt toeristen niet meer naar Sicilië

  Dit jaar precies vijftig jaar geleden streek Hollywood neer in Savoca, een slaperig dorp aan de Siciliaanse oostkust. In de plaatselijke Bar Vitelli werd Al Pacino als Michael Corleone verliefd op de lokale schone Apollonia. De bar werd in één klap wereldberoemd. Sindsdien komen er jaarlijks tienduizenden toeristen naar het dorp om de stoel die Pacino’s billen beroerde, te bewonderen. Maar dit jaar is het onwerkelijk stil.
 2. Dungeons & dragons: verrukkelijke fantasy-kolder is ook geschikt voor niet-nerds
  recensie

  Dungeons & dragons: verrukke­lij­ke fantasy-kol­der is ook geschikt voor niet-nerds

  Het rollenspel Dungeons & dragons, waarbij spelers een door tovenaars en trollen gedomineerde wereld in hun hoofd tot leven wekken, werd al tig keer onterecht doodverklaard. Het werd gelanceerd in de jaren 70, is al enkele jaren opnieuw hip en inmiddels het vertrekpunt van een grote publieksfilm. Het klinkt als een puur commerciële aangelegenheid, maar de film komt soms dicht bij het plezier van de originele Pirates of the Caribbean uit 2003.