Tom Leeb doet mee namens Frankrijk.
Volledig scherm
Tom Leeb doet mee namens Frankrijk. © Eurovision/Julien Carbuccia

Franse songfestivalhunk Tom Leeb krijgt nu al douze points

Of Frankrijk het dit jaar goed gaat doen op het Eurovisie Songfestival is nog even afwachten, maar het land scoort in ieder geval douze points als het gaat om de looks van hun inzending. Zanger Tom Leeb (30), die ook acteur is, is de hunk van het liedjesfestijn.

,,Het Eurovisiesongfestival is een iconisch en verenigend evenement. Ik ben zo trots om Frankrijk te mogen vertegenwoordigen en ik kan niet wachten om deze ervaring met jullie allemaal te beleven’’, vertelde Leeb gisteren.

Na zijn bekendmaking regende het likes en complimenten van songfestivalfans van over de hele wereld die de deelname van Leeb toejuichen. ,,Weet nu al wie er gaat winnen. Jeetje mina’’, schrijft Myrthe bijvoorbeeld. Bekende Nederlanders als Lieke van Lexmond en Leonie ter Braak zien het ook wel voor zich. ,,Al fluit hij met een blokfluit in z’n reet het volkslied van Frankrijk. Mijn 12 punten gaan naar Tom’’, aldus Ter Braak op Instagram. Bobbi Eden, Chantal Janzen, Kelly Weekers en Liza Sips zijn het met haar eens. ,,Hij schijnt tuba te spelen’’, grapt voormalig judoka Dennis van der Geest.

Tom Leeb is de zoon van de komiek Michel Leeb. Hij acteert zelf ook in films. Ook bracht hij dit jaar een eerste album uit, Recollection, en opende hij voor Tom Jones. Voor zover bekend heeft Tom geen relatie.

Frankrijk is, net als Nederland, al verzekerd van een plek in de finale op zaterdag 16 mei. Het land hoort bij de ‘big five’. Samen met Duitsland, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk dragen de vijf van alle deelnemende landen financieel het meeste bij aan de organisatie van het evenement. Met welk nummer Leeb meedoet, wordt binnenkort bekend gemaakt.

  1. Rappers Akwasi en Bizzey maken protestsong tegen racisme

    Rappers Akwasi en Bizzey maken protest­song tegen racisme

    Rappers Akwasi en Bizzey hebben samen een protestnummer gemaakt tegen racisme: Geen Wedstrijd. Bij de track horen twee verschillende videoclips. In de ene is te zien hoe Bizzey en Akwasi tegen de grond worden gewerkt en in bedwang worden gehouden zoals politieagent Derek Chauvin dat in Amerika deed bij George Floyd. In de tweede clip is het andersom. De opbrengst van het nummer komt ten goede aan organisaties die zich inzetten om een einde te maken aan racisme.