Volledig scherm
Harrison Ford © EPA

Harrison Ford: zonder mij geen Indiana Jones

Sommige acteurs zijn zo onlosmakelijk verbonden aan een bepaald filmkarakter dat het moeilijk voor te stellen is om iemand anders die rol te zien spelen. Harrison Ford (76) denkt daar precies zo over als het gaat om ‘zijn’ personage Indiana Jones.

In de NBC-show Today wordt Harrison gevraagd wie de beroemde archeoloog moet spelen als hij er zelf mee ophoudt. ,,Niemand! Snap je het dan niet? Ík ben Indiana Jones”, zegt de acteur lachend. ,,Als ik weg ben is hij ook weg, simpel.”

Chris Pratt wordt genoemd als eventuele nieuwe ‘Indy’, maar volgens Harrison is die rol dus niet vrij. ,,Het is wel lullig om het Chris Pine op deze manier te moeten mededelen, sorry man”, zegt Harrison terwijl hij de ene Chris met de andere verwart.

De première van de vijfde Indiana Jones-film staat gepland voor 9 juli 2021, vier dagen voor de 79e verjaardag van Harrison.

Volledig scherm
Harrison Ford in Indiana Jones © ANP Kippa
 1. ‘Een docente liet me een striptease uitvoeren voor de klas. Ik haatte het, maar deed het wel’
  PREMIUM
  Carine Crutzen

  ‘Een docente liet me een striptease uitvoeren voor de klas. Ik haatte het, maar deed het wel’

  Topactrice Carine Crutzen (58) kun je kennen als Beatrix in de film Majesteit. Ook speelde ze onder andere in De Daltons, Vuurzee en Oud Geld. Ze draagt een tragisch verhaal met zich mee: nadat haar ouders waren overleden en hun as was uitgestrooid over Limburgse beekjes, bleef ze letterlijk en figuurlijk verweesd achter. Ze besloot een autobiografische roman te schrijven. Het werd een pijnlijk eerlijk boek.
 2. Operazanger Henk Poort scoort met metalversie Sound of Silence
  Beste Zangers

  Operazan­ger Henk Poort scoort met metalver­sie Sound of Silence

  Opera- en musicalzanger Henk Poort heeft gisteravond diepe indruk gemaakt op de kijkers van tv-programma Beste Zangers. Nightwish-zangeres Floor Jansen was de hoofdgast van de avond en daarom ging de bariton volledig uit zijn comfortzone door een metalversie te zingen van Simon & Garfunkels The Sound of Silence. Dat werd gewaardeerd in binnen- en buitenland: Poort staat op nummer 1 op iTunes en Nightwish-fans uit alle windstreken schuiven hun enthousiasme niet onder stoelen of banken op YouTube.