Heel Nederland wil het Songfestival. Voor wie wordt dat géén losing game?

videoZo'n beetje elke Nederlandse stad of provincie steekt zijn vinger op: kom maar hier met dat Songfestival! Maar wat is daar precies voor nodig? Wie zijn de grootste kanshebbers? Hoeveel kost het? Een verkenning aan de hand van drie criteria. 

DE STAD

Duncan had vannacht in Tel Aviv de overwinningstrofee nog maar amper in zijn handen of in heel Nederland kropen plaatselijke politici en medewerkers van toeristische bureaus achter hun laptop. Om één boodschap uit te zenden: wij willen volgend jaar het Songfestival organiseren! De directeur van het MECC in Maastricht ‘droomt er van’, een wethouder in Arnhem 'wordt heel enthousiast’, Zwolle zou het ‘best graag doen’ en politici in Brabant zien het als een ‘topcultureel evenement’ dat ‘kansen biedt voor de vrijetijdseconomie'. Ook Leeuwarden en de provincie Fryslân hebben zich opgeworpen.

  1. Woede en verbazing bij laatste kampvuur, Thomas ‘herinnert zich helemaal niks’ van eigen uitspraken
    Temptation Island

    Woede en verbazing bij laatste kampvuur, Thomas ‘herinnert zich helemaal niks’ van eigen uitspraken

    Eindelijk was het dan zover voor de stellen van Temptation Island VIPS. Na twaalf dagen de ultieme verleiding te zijn aangegaan, werden zij deze aflevering eindelijk weer herenigd met hun partner. Maar dat verliep minder romantisch dan zij op dag één waarschijnlijk hadden verwacht. Bij Damian en Shirley liepen de gemoederen zelfs zo hoog op, dat ze niet eens meer in hetzelfde busje naar het vliegveld konden worden vervoerd.