Ik Vertrek-stel Theo en Jolanda zit vast in Gambia: ‘We eten de pannenkoeken zelf maar op’

videoHun pannenkoekenrestaurant is al twee maanden dicht, de traditionele zomertrip naar Nederland dreigt in het water te vallen. Theo en Jolanda, bekend van Ik Vertrek, zitten vast in Gambia en maken zich zorgen over de toekomst. ,,Nederlanders zijn blij als ze weer naar de kapper mogen. Hier hopen ze op een zak rijst van de regering.’’

Plotseling staat er politie in TeJo’s pannenkoekenbar in vakantieoord Kololi in Gambia. Het is vrijdagavond 20 maart en er zitten nog mensen te eten. Het restaurant moet per direct dicht. ,,Mag dat morgen niet?’’ vraagt Theo Steenkamer (58) nog. Maar de agenten zijn onverbiddelijk: het moet nú. Uit voorzorg. ,,Heftig’’, blikt de voormalige Emmeloorder terug. 

  1. Rappers Akwasi en Bizzey maken protestsong tegen racisme

    Rappers Akwasi en Bizzey maken protest­song tegen racisme

    Rappers Akwasi en Bizzey hebben samen een protestnummer gemaakt tegen racisme: Geen Wedstrijd. Bij de track horen twee verschillende videoclips. In de ene is te zien hoe Bizzey en Akwasi tegen de grond worden gewerkt en in bedwang worden gehouden zoals politieagent Derek Chauvin dat in Amerika deed bij George Floyd. In de tweede clip is het andersom. De opbrengst van het nummer komt ten goede aan organisaties die zich inzetten om een einde te maken aan racisme.