Volledig scherm
PREMIUM
© Mark Reijntjens

Impact van Netflix op ons leven en de maatschappij steeds groter

Generaties groeien op met het gemak dat je altijd en overal je favoriete serie of film kunt kijken. Netflix is dominant, snoept tv-tijd af van gevestigde zenders en verandert levens. En er komen steeds meer streamingdiensten bij.

Stiekem missen ze het wel. De reuring van dagenlange filmopnames, de aanwezigheid van acteurs als Tom Waes, Anna Drijver en Frank Lammers, en niet te vergeten hun eigen figurantenrol van wijndrinkende vakantievierders of passant-met-hond. ,,Een flits, je bent zo weer uit beeld.’’

De draaidagen van de populaire Netflix-serie Undercover op het veldje bij hun vakantiehuis brachten leven in de brouwerij op het idyllische park Het Blauwe Meer in het Belgische Lommel. De woning van Nederlanders Fred en Ria Kruijs stond pal tegenover het huis van topcrimineel Ferry (gespeeld door Frank Lammers) en de undercoveragenten Bob en Kim (Tom Waes en Anna Drijver) die het syndicaat pillendraaiers rond Ferry moeten oprollen.

  1. Warm onthaal voor koningspaar in snikheet India
    Video

    Warm onthaal voor konings­paar in snikheet India

    Koning Willem-Alexander heeft het nieuwe regeringstoestel vandaag zelf naar India gevlogen voor zijn vijfdaagse staatsbezoek, dat morgen begint. De vorst zette de Boeing 737 vanavond zelf aan de grond op het militaire gedeelte van het vliegveld van New Delhi. Na het taxiën was duidelijk zichtbaar dat de koning de cockpit verliet en zich in de cabine bij koningin Máxima voegde. Onderaan de vliegtuigtrap kreeg het paar bloemen op de rode loper en was er een korte Indiase trommel- en dansceremonie.