Volledig scherm
PREMIUM
India is klaar de koninklijke visite uit Nederland. © AD

India helemaal klaar voor Oranje-koningspaar: ‘Maar maak alsjeblieft geen foto’s’

staatsbezoekHet duurt nog een etmaal voordat koning Willem-Alexander en koningin Máxima in New Delhi landen voor een vijfdaags staatsbezoek, maar het land is er al wel helemaal klaar voor. Dat ziet onze koningshuisverslaggever Jeroen Schmale, die het koningspaar alvast vooruit is gereisd.

Verkeersdeelnemers in de Indiase hoofdstad New Delhi staan vaak, erg vaak stil en zien dan niet zelden grote foto’s van hun eigen staatshoofd, president Ram Nath Kovind en met name premier Modi. Maar nu kijken ze ook tegen een heel ander gezicht aan tijdens de hopeloze files in de metropool: dat van onze koning Willem-Alexander, nog zonder baard.

  1. Warm onthaal voor koningspaar in snikheet India
    Video

    Warm onthaal voor konings­paar in snikheet India

    Koning Willem-Alexander heeft het nieuwe regeringstoestel vandaag zelf naar India gevlogen voor zijn vijfdaagse staatsbezoek, dat morgen begint. De vorst zette de Boeing 737 vanavond zelf aan de grond op het militaire gedeelte van het vliegveld van New Delhi. Na het taxiën was duidelijk zichtbaar dat de koning de cockpit verliet en zich in de cabine bij koningin Máxima voegde. Onderaan de vliegtuigtrap kreeg het paar bloemen op de rode loper en was er een korte Indiase trommel- en dansceremonie.