Volledig scherm
PREMIUM
© Shody Careman

Is Peter van der Vorst wel geschikt als RTL-baas?

ANGELA KIJKT TVJournaliste Angela de Jong schrijft vijf keer per week een column over wat haar opvalt op televisie.

Paniek bij RTL. Na Jan Houdt Hoop moet Peter van der Vorst met De Villa voor de tweede keer in korte tijd een programma van de buis halen. Voor de derde keer zelfs, als je Het Spijt Me meerekent.

Hoewel het debacle rond de ultraplatte quiz Jan Houdt Hoop nog redelijk onschuldig was, vertoont het veel overeenkomsten met de jongste rel rond De Villa, die draait om kwalijk seksueel grensoverschrijdend gedrag. Er tekent zich namelijk een patroon af dat Peter van der Vorst, eindverantwoordelijke voor alle programma’s bij RTL, geen idee heeft wat hij precies op de zenders smijt. En dat is even verwerpelijk als zorgwekkend.

  1. Butler klapt uit de school over theemanieren prins Charles: ‘Zijn lepeltje moet altijd rechts liggen’

    Butler klapt uit de school over theemanie­ren prins Charles: ‘Zijn lepeltje moet altijd rechts liggen’

    De Britse troonopvolger prins Charles (71) stelt volgens zijn personeel strenge eisen aan hoe hij zijn kopjes thee geserveerd krijgt. Zo wordt de temperatuur van het water nauwlettend gecontroleerd met een thermometer en moet het handvat van het kopje altijd naar rechts wijzen met een lepeltje precies daaronder, aldus butler Evan Samson die werkt in het Schotse landhuis Dumfries House: eigendom van de prins.