Volledig scherm
© ANP Kippa

Ivo Niehe dekt zich in over kijkcijfers filmgala

Ivo Niehe dekt zich in over de kijkcijfers van het Kalveren-gala vanavond. De AVROTROS-coryfee stelde eerder in een interview in het AD zeker een miljoen kijkers te gaan trekken met zijn speciale TV Show. Maar in het Radio 1-programma De Nieuws BV kwam hij hier vanmiddag op terug.

,,Wij halen geen miljoen kijkers", nuanceerde Niehe. ,,Het is zo'n goed programma geworden dat je per definitie weet dat dat niet voor iedereen even leuk is." De speciale TV Show, die deels van tevoren is opgenomen, komt dit jaar in de plaats van de live-registratie van de uitreiking van de Gouden Kalveren. Dit trok de afgelopen jaren minder en minder kijkers.

,,Er ligt nu zo'n druk omdat de vorige versies zulke lage cijfers haalden. Nu zijn er opeens gigantische verwachtingen", legt Niehe uit. "Dat is geen negativiteit. Maar september is op dit moment de allerslechtste maand qua kijkcijfers in de historie van de televisie."

Bijzaal

Niehe noemde het trouwens een 'eyeopener dat in Nederland films met zulke passie worden gemaakt'. De uitreiking van de grote prijzen van de Nederlandse film is nog wel integraal online te volgen. Tijdens het laatste uur van het filmgala maakt Niehe in een bijzaal van de Stadsschouwburg Utrecht een speciale editie van de TV Show die wel live op NPO1 te zien is.

Met negen nominaties lijkt Brimstone van Martin Koolhoven de grote winnaar te gaan worden. Andere grote kanshebbers zijn Tonio van Paula van der Oest en Bram Fischer van Jean van de Velde.

Lees al het nieuws over het Nederlands Film Festival in ons dossier.

  1. Miley Cyrus verbaast wereld met Pink Floyd-cover in leren outfit: 'Zij heeft mijn depressie genezen’

    Miley Cyrus verbaast wereld met Pink Floyd-co­ver in leren outfit: 'Zij heeft mijn depressie genezen’

    De extravagante Amerikaanse actrice-zangeres Miley Cyrus heeft gisteravond op een festival in Las Vegas vriend en vijand verbaasd door een wel heel verrassende cover uit de hoge hoed te toveren. De goedlachse Hollywoodster koos op het jaarlijkse iHeartRadio Music Festival voor een nummer van Pink Floyd en deed dat helemaal niet onverdienstelijk, stellen critici. ,,Mijn respect voor Miley is gestegen.”