Volledig scherm
PREMIUM
Johnny de Mol na de première van zijn theatershow met zijn begeleidingsband onder aanvoering van Julian Vahle (links), de zoon van Linda de Mol © Hollandse Hoogte / Anneke Jansse

Johnny de Mol zorgt in theater voor lach, maar vooral ontroering

RecensieHet is een even ongebruikelijk als ongemakkelijk begin van een theatervoorstelling. In de Mary Dresselhuys zaal van DeLaMar vraagt Johnny de Mol zijn publiek op te staan, twee onbekende personen uit te zoeken, die een hand te geven en dan, ja u leest het goed, ‘een gekke bek naar elkaar te trekken’. Dat is wennen, niet iedereen doet het dan ook vol overtuiging, maar het is wel des Johnny de Mols.

Hier is De Mol

  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  Theatershow

Het past ook in een trend: het theater is tegenwoordig van iedereen. Van ruimtevaarder André Kuipers, weervrouw Amara Onwuka, tatoeëerder Henk Schiffmacher en Formule 1-verslaggevers Jack Plooij en Olav Mol. Zij vertellen allemaal hun persoonlijke verhaal. ,,Laat het allemaal maar gebeuren’’, zei Bert Visscher over de ‘wildgroei’.

En dat doet Johnny de Mol in zijn voorstelling Hier is De Mol. Op geheel eigen wijze vertelt de allrounder zijn levensverhaal. Met veel zelfspot (‘Mijn vader ging ooit weg bij de TROS om voor zichzelf te beginnen. Hoe kon hij dat doen? Dat was toch de gezelligste familie van Nederland? Nu zijn we de rijkste familie’), met een lach, maar nog meer met ontroering en zelfs hier en daar een traan.

 1. Temptation Island-deelneemster Laura werd zwaar mishandeld ‘door boze kijkers’

  Temptation Is­land-deelneem­ster Laura werd zwaar mishandeld ‘door boze kijkers’

  Laura Moenaert (22), die te zien was in het meest recente seizoen van Temptation Island heeft op Instagram enkele gruwelijke foto’s gedeeld. De blondine beweert dat ze vier maanden geleden door enkele boze kijkers werd aangevallen omdat ze, naar hun mening, het RTL 5-programma verpest had. Laura kreeg tijdens de uitzendingen al vaker het verwijt dat ze ‘te saai’ was. ,,Ik heb een lastige periode achter de rug”, klinkt het openhartig.