Volledig scherm
De cast van Friends: David Schwimmer, Lisa Kudrow, Mathew Perry, Courtney Cox Arquette, Jennifer Aniston en Matt LeBlanc © EPA

Jubileumfilm Friends komt ook naar Nederlandse bioscopen

De ‘bioscoopfilm’ van Friends, gemaakt ter ere van het 25-jarig jubileum van de hitserie, komt toch naar Nederland. De film, genaamd Friends 25: The One With The Anniversary, zou eerst alleen in de Verenigde Staten worden getoond. Bioscoopketen Vue zal de film toch uitzenden in al haar Nederlandse vestigingen. 

De film, te zien vanaf 20 oktober, bestaat uit een aantal iconische afleveringen, evenals nooit eerder vertoond beeldmateriaal, zoals interviews met de cast.

De wereldberoemde serie draait om een groep van zes vrienden; Rachel Green, Ross Geller, Monica Geller, Chandler Bing, Joey Tribbiani en Phoebe Buffay. De groep woont en werkt in Manhattan, New York. Het verhaal speelt zich af in verschillende appartementen en in het bekende koffiehuis om de hoek van de appartementen, genaamd Central Perk.

Er zijn in totaal tien seizoenen gemaakt van de sitcom, waarvan de laatste in 2004 uitkwam. Friends won verschillende Emmy’s en een Golden Globe. De serie heeft een groot aantal fans en blijft populair; zo hebben grote winkelketens als Primark er inspiratie uit geput voor bijvoorbeeld kleding- en interieurcollecties.

  1. Temptation Island-deelneemster Laura werd zwaar mishandeld ‘door boze kijkers’

    Temptation Is­land-deelneem­ster Laura werd zwaar mishandeld ‘door boze kijkers’

    Laura Moenaert (22), die te zien was in het meest recente seizoen van Temptation Island heeft op Instagram enkele gruwelijke foto’s gedeeld. De blondine beweert dat ze vier maanden geleden door enkele boze kijkers werd aangevallen omdat ze, naar hun mening, het RTL 5-programma verpest had. Laura kreeg tijdens de uitzendingen al vaker het verwijt dat ze ‘te saai’ was. ,,Ik heb een lastige periode achter de rug”, klinkt het openhartig.