Volledig scherm
Pascalle en Clint © BNNVARA

Kansloze en geslaagde dates voortaan dagelijks op de buis

Goed nieuws voor tv-kijkers die zich graag verkneukelen aan alleenstaanden die elkaar voor de eerste keer ontmoeten tijdens een al dan niet kansloze en soms gênante of tenenkrommende date. Het BNNVARA-programma First Dates, dat nu nog wekelijk wordt uitgezonden, is vanaf 22 oktober dagelijks op de buis. 

Reden om de frequentie van het programma flink op de voeren is volgens de omroep het grote aantal aanmeldingen van vrijgezellen die via het programma de liefde van hun leven hopen te vinden. Barman Victor Abeln liet gisteren aan RTL Boulevard weten dat meer dan de helft van de ontmoetingen tijdens het vorige seizoen heeft geleid tot een match. Hij gaat ook in de nieuwe reeks weer drankjes en hapjes serveren aan naar liefde en een relatie hunkerende mannen en vrouwen. ,,Ik kan niet wachten om weer de studio in te duiken. Wat is er nou leuker dan mensen helpen de liefde van hun leven te vinden'', laat hij weten. De opnames van het nieuwe seizoen van First Dates beginnen volgende week. 

De Nederlandse versie van het van oorsprong Engelse format trekt doorgaans prima kijkcijfers. Tijdens uitzendingen gaat het meestal helemaal los op sociale media waar kijkers met 'mensenkennis' over elkaar heen buitelen met reacties op en adviezen voor de daters die centraal staan. Een in januari dit jaar uitgezonden aflevering, met daarin het afspraakje van Pascalle en Clint , wordt nog steeds spraakmakend genoemd omdat kijkers de slappe lach kregen van de conversatie die de twee tegenpolen hadden. 

 Sneer

,,Luister, als jij uit kan slapen en ik moet er 7.00 uur uit, dan kan je effe een bakkie koffie voor me zetten als ik m'n make-uppie doe'', maakte Pascalle gelijk duidelijk. De 22-jarige retailmedewerkster wist maar al te goed waar een man aan moet voldoen. Ze schoof tijdens de eerste date niet onder stoelen of banken dat ze ervan houdt om verwend te worden. Clint reageerde ontzet op het voorstel van Pascalle aan hem om eerder voor haar op te staan. ,,Je mankeert toch niets aan je handen, of wel?'', sneerde hij met een vies gezicht. Later, waar Pascalle niet bij was: ,,Sorry, dat vind ik echt divagedrag. Daar kan ik dus niet tegen.''

Toen het onderwerp exen aan bod kwam, liet Pascalle ook nog fijntjes weten medelijden te hebben met één van haar vorige vriendjes. ,,Hoezo?'', vroeg Clint zich af. ,,Omdat 'ie mij kwijt is'', zei de blondine stellig. ,,Jeeeezus, jij bent wel heel erg vol van jezelf'', reageerde Clint. Uiteindelijk kwam het, zoals te verwachten viel, niet tot een afspraakje voor een andere kennismaking. Pascalle deed na zijn afwijzing nog een ultieme poging om een drankje te doen, maar ook daar had Clint geen behoefte aan. Opgelucht: ,,Ik ga lekker naar huis.''

Volledig scherm
Twee deelnemers aan First Dates. © BNNVARA