Volledig scherm
Bear Grylls © Netflix

Keihard rennen of stilstaan? Netflix komt met interactief survivalprogramma

Streamingdienst Netflix komt met acht afleveringen van een survivalprogramma waarin kijkers op interactieve wijze zelf het verloop van hun barre tocht door de wildernis kunnen bepalen. Het gaat om de reeks You vs. Wild van de Britse avonturier en bergbeklimmer Bear Grylls (44). Hij legt alle moeilijke beslissingen letterlijk in de handen van kijkers zoals ‘blijven stilstaan’ of ‘rennen’ en ‘voorzichtig kruipen’ of juist ‘rechtop lopen’. 

You vs. Wild, oftewel ‘jij tegen de wildernis’, is het tweede interactieve project van Netflix. Eerder bracht de streamingdienst de film Bandersnatch uit als onderdeel van de populaire reeks Black Mirror. Net als in de nieuwe reeks van Bear Grylls konden kijkers ook daarin het verloop van de verhaallijn bepalen. Dat kan met hypermoderne technische snufjes waardoor kijkers zichzelf op in beeld gebrachte keuzemomenten kunnen sturen. Het systeem werkt alleen op moderne televisies met een Netflix-app en de meeste smartphones. Het speciaal icoontje geeft aan of de interactiviteit op een device beschikbaar is.

Netflix heeft laten weten dat de eerste uitzending van het interactieve avontuur van Grylls op 10 april in Amerika verschijnt. Of  het dan ook al in Nederland te zien is, is nog niet duidelijk. Doorgaans volgen Netflix-premières in de VS een dag later in ons land. Grylls is vooral bekend van  verschillende survivalprogramma’s op Discovery Channel, waaronder Ultimate Survival (ook bekend als Man vs. Wild of Born Survivor), Worst Case Scenario en Escape From Hell. 

Grylls liet gisteren via Twitter weten enthousiast te zijn over de moderne draai die hij aan zijn serie heeft kunnen geven. ,,Dit is een ongelooflijk avontuur dat ik nog niet eerder heb meegemaakt.” Richting potentiële kijkers: ,,Ik heb jullie echt nodig om de juist keuzes te maken. En, nog belangrijker, om nooit op te geven.”