Volledig scherm
PREMIUM
© Warner Bros. Pictures

Klein meesterwerk met een groot verhaal

The GoldfinchNiet elke bestseller staat garant voor een bioscoophit. De verfilming van Het Puttertje, het omvangrijke succesboek van schrijfster Donna Tartt, kreeg het bij de wereldpremière in Toronto zwaar te verduren. Regisseur John Crowley begrijpt de kritiek niet. ,,Zo’n boek kun je natuurlijk nooit naar de letter verfilmen. Je moet stevig ingrijpen in de structuur.”

Drie keer nam regisseur John Crowley ter voorbereiding op zijn verfilming van de roman The Goldfinch (Het Puttertje) van Donna Tartt de moeite om naar Nederland af te reizen om het gelijknamige uit 1654 stammende schilderijtje van de Nederlandse meesterschilder Carel Fabritius met eigen ogen te bewonderen. Het lijkt misschien overdreven, maar de Ierse regisseur (maker van bewierookte films als Boy A en Brooklyn) vond het meer dan noodzakelijk.

  1. Emma Heesters wil nu ook solo Nederland veroveren: ‘Songfestival lijkt me leuk’
    PREMIUM

    Emma Heesters wil nu ook solo Nederland veroveren: ‘Songfesti­val lijkt me leuk’

    Emma Heesters heeft een omgekeerde start van haar carrière. Eerst brak de 24-jarige zangeres door op YouTube waar ze covers zingt met miljoenen volgers en een fanschare over de hele wereld tot gevolg. Ze heeft een platendeal in Amerika in haar zak. Vandaag lanceert ze daarentegen pas haar eerste solosingle – ook nog eens in het Nederlands – Waar ga je heen. ,,Eerst maar eens met mijn eigen muziek in Nederland voet aan de grond krijgen.”