Koningin Maxima en prinses Beatrix tijdens de uitreiking van de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs in het Muziekgebouw aan 't IJ, vorig jaar.
Volledig scherm
Koningin Maxima en prinses Beatrix tijdens de uitreiking van de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs in het Muziekgebouw aan 't IJ, vorig jaar. © ANP

Koning en koningin plannen Scandinavisch tripje met prinses Beatrix

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima gaan op 15 en 16 april samen met prinses Beatrix naar Denemarken. Ze wonen daar de festiviteiten ter gelegenheid van de 80ste verjaardag van de Deense koningin Margrethe bij.

Onderdeel van de festiviteiten zijn onder meer een galadiner op Paleis Christiansborg op 15 april en een diner op Paleis Fredensborg op 16 april.

Dinsdag staat de jaarlijkse koninklijke fotosessie in Lech op de agenda. Willem-Alexander en Máxima laten zich traditiegetrouw in de sneeuw vastleggen, samen met hun dochters Amalia, Alexia en Ariane. Ook prinses Beatrix, prins Constantijn, prinses Laurentien en hun kinderen Eloise, Claus-Casimir en Leonore zijn erbij.

  1. The Passion raakt kijkers in coronatijd: ‘Gek om iedereen te zien knuffelen’

    The Passion raakt kijkers in coronatijd: ‘Gek om iedereen te zien knuffelen’

    The Passion bleek deze Witte Donderdagavond voor veel kijkers vooral symbool te staan voor wat de meesten al zo lang moeten missen: contact met naasten, knuffelen, handen vasthouden en samenzijn. Ook verteller van het paasverhaal op NPO 1 Johnny de Mol liet in een boodschap aan zijn moeder weten dat hij haar mist. ,,Mam ik bel je na de uitzending en ik hoop dat wij binnenkort ook weer gewoon samen kunnen zijn.”