Laat je horen vanavond tijdens een speciale tv-uitzending over ons leven na corona

videoHart van Nederland en AD organiseren op dit moment op SBS 6 een bijzondere tv-uitzending over ons leven na corona. Kijkers kunnen meepraten door zich hier aan te melden.

Drie stellingen staan centraal: 

- Mensen die aantoonbaar ongezond leven hebben als laatste recht op levensreddende gezondheidszorg. 

- Thuiswerken wordt verplicht, tenzij het door de aard van het werk niet anders kan. 

- We blijven buitenshuis anderhalve meter afstand houden. 

Presentatoren Merel Westrik en Hidde van Warmerdam bespreken de stellingen telkens met drie ervaringsdeskundigen, zoals een verpleegkundige die weet wat het is om mensen met overgewicht in bed om te draaien, en een ceo van een reisorganisatie die bedenkt hoe we in de toekomst met vakantie gaan. Via de AD-app kan de kijker live aangeven in wiens verhaal hij zich het meest herkent. Experts als klinisch psycholoog Erik Scherder, viroloog Marion Koopmans en Denker des Vaderlands Daan Roovers reageren daarop vanuit huis. Hoe Nederland over de drie stellingen denkt is onderzocht via het representatieve Wat vindt Nederland-panel van Hart van Nederland

Aan het eind van avond komen Angela de Jong, Jort Kelder en Johan Derksen aan tafel om hun mening te geven over wat de media tijdens een volgende crisis anders zouden moeten doen. Cabaretier Peter Heerschop sluit af met zíjn visie over ons leven na corona. 

Meedoen? Dit heb je nodig: 

1. De AD-app op je telefoon. Mocht je die nog niet hebben, open dit artikel op je mobiele browser en klik hier. Je wordt direct doorgestuurd naar De Toekomst van Nederland in de AD-app.

2. Heb je de AD-app al?  Meld je alvast aan door hier te klikken.  Dan hoef je vanavond alleen nog maar de app te openen en doe je mee!

3. Om mee te spelen heb je een onlineverbinding nodig; bij voorkeur een wifi-verbinding, maar 4G kan ook.

4. En kijken naar SBS6!

Volledig scherm
© ADR

 De Toekomst van Nederland, het leven na corona , 20.30 uur – 22.30 uur op SBS.