Lale Gül met haar boek Ik ga leven.
Volledig scherm
Lale Gül met haar boek Ik ga leven. © Joris van Gennip

Lale Gül, Saskia Noort en Martien Meiland in race voor NS Publieksprijs

Lale Gül, Saskia Noort, Johan Derksen, Maike Meijer, Martien Meiland en Hendrik Groen maken dit jaar kans op de NS Publieksprijs. Dat werd zojuist bekendgemaakt bij talkshow Khalid & Sophie op NPO 1. Het is voor Jan Dijkgraaf (boek over Martien Meiland), Lale Gül en Maike Meijer de eerste keer dat zij genomineerd zijn. 

 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  1

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?
 2. Jaar jeugddetentie geëist voor doodsbedreigingen Lale Gül, schrijfster ‘nog dagelijks angstig’
  Play
  VIDEO

  Jaar jeugddeten­tie geëist voor doodsbe­drei­gin­gen Lale Gül, schrijf­ster ‘nog dagelijks angstig’

  Schrijfster Lale Gül heeft nog steeds angstgevoelens. Dat vertelde haar advocaat vandaag tijdens de strafzaak van de 19-jarige Oguz Ö., die ervan wordt verdacht Gül met de dood te hebben bedreigd. De officier van justitie heeft twaalf maanden jeugddetentie geëist, waarvan vijf maanden voorwaardelijk. Justitie noemt de man uit Noord-Brabant geradicaliseerd en verdenkt hem ook van diverse bedreigingen met een terroristisch misdrijf.