Leo de Haas presenteerde jarenlang Blik op de Weg
Volledig scherm
Leo de Haas presenteerde jarenlang Blik op de Weg © archieffoto ANP Kippa

Leo de Haas (van Blik op de Weg) betrokken bij ongeval: dashcam filmt alles

Voormalig tv-presentator Leo de Haas van het programma Blik op de Weg is gisteravond betrokken geweest bij een aanrijding op snelweg A50 nabij Arnhem. Ter hoogte van vliegveld Terlet kwam hij rond 18.00 uur met zijn Tesla in botsing met een kleine vrachtwagen met aanhanger die plotseling van rijstrook wisselde.

Niemand raakte gewond, vertelt De Haas op Twitter. De oud-presentator heeft inmiddels van een andere weggebruiker beelden gekregen waarop de toedracht duidelijk zichtbaar is. De vrachtwagen wisselt inderdaad abrupt van rijstrook en lijkt geen richtingaanwijzer te gebruiken.

Na de botsing slingerde de combinatie stevig, maar de bestuurder slaagde er wel in zijn voertuig op de weg te houden. De auto van De Haas raakte flink beschadigd aan de rechter voorzijde. 

De Haas, die twintig seizoenen lang roekeloze rijders opspoorde in het AVRO-programma Blik op de Weg, stelt dat hij niet kon uitwijken naar links omdat hij dan tegen een andere auto zou zijn gebotst. Met gezonde zelfspot reageert hij op de opmerking van een twitteraar dat hij ‘gelukkig in orde is’: ,,Voor zover ik dat vóór de aanrijding al was, ja.’’

De beschadigde auto na de aanrijding op de A50.
Volledig scherm
De beschadigde auto na de aanrijding op de A50. © Twitter