Levensgevaarlijke act met kruisboog loopt fout in America’s Got Talent, jury moet ingrijpen

videoHet zijn dan wel de winnaars en opmerkelijke kandidaten uit vorige ‘Got Talent’-edities die het tegen elkaar opnemen in America’s Got Talent: The Champions, toch wil dat niet zeggen dat alles altijd even gesmeerd loopt. De levensgevaarlijke auditie van deelnemer Ben Blaque liep zo uit de hand dat de juryleden hem een halt toeriepen. Blaque moest de wedstrijd meteen verlaten. 

Het was ongetwijfeld één van de meest zenuwslopende momenten ooit voor juryleden Howie Mandel, Alesha Dixon, Heidi Klum en Simon Cowell. Als onderdeel van zijn act riep kruisboogschutter Ben - die eerder zijn kans waagde in seizoen 10 van Britain’s Got Talent - jurylid Alesha Dixon het podium op, om samen een spelletje roulette te spelen. 

De opzet was even simpel als gevaarlijk: Ben werd vastgemaakt aan een doelwit, terwijl een reeks pijlen rechtstreeks op hem werden gericht. Die pijlen moest Alesha Dixon vervolgens één voor één afvuren op de kandidaat. 

‘Ik ben nergens bang voor’

,,Wat gebeurt er als ze de trekkers in de verkeerde volgorde lost, word je dan in het hart geschoten?”,  vroeg Cowell aan de deelnemer. ,,Euh, ja”, was Bens weinig geruststellende antwoord. ,,Maar ik geloof in haar en ik ben nergens bang voor.” 

Zijn onbevreesdheid bleek onterecht. Alles wat fout kon gaan, ging ook fout. Jurylid Howie drukte meteen op de rode knop toen Ben de veiligheidspal vergat op zijn kruisboog. Alesha kon enkel verward en angstig toekijken. Ook tijdens het afvuren van de eerste pijlen riepen Heidi Klum en Simon Cowell op om te stoppen met de act, omdat ze vreesden voor een ongeval. Hoewel Ben ervan overtuigd was dat de pijlen het doel op precies de juiste plaats zouden raken, kreeg hij vier rode knoppen en werd hij meteen naar huis gestuurd.

Volledig scherm
© YouTube