Volledig scherm
Lingo blijft in ieder geval tot de zomer van 2020 te zien op televisie. © ANP Kippa

Lingo krijgt een tweede seizoen

Lingo blijft in ieder geval tot de zomer van 2020 te zien op televisie. De populaire spelshow, die eind augustus na vijf jaar afwezigheid een comeback maakte bij SBS6, krijgt een tweede seizoen. Dat maakte de zender vandaag bekend. De presentatie is, net als in het eerste reeks die momenteel te zien is, in handen van Jan Versteegh.

De eerste aflevering van de tv-klassieker op 26 augustus ging van start met 802.000 kijkers. De dagen daarna zakte het kijkcijferaantal. Inmiddels kijken er, inclusief uitgesteld kijken, gemiddeld 644.000 mensen. ,,We hebben het programma in eerste instantie voorzichtig besteld omdat het toch even spannend was of het spelletje na vijf jaar afwezigheid echt zou aanslaan”, zegt mediadirecteur Marco Louwerens, die een tweede seizoen gezien de kijkcijfers een voor de hand liggende keuze noemt.

Lingo was tot september 2014 25 jaar lang te zien bij de NPO. In juni werd bekend dat het woordspelletje nieuw leven werd ingeblazen. Voor de vernieuwde versie keerde voice-over en jurylid JP terug.

  1. Warm onthaal voor koningspaar in snikheet India
    Video

    Warm onthaal voor konings­paar in snikheet India

    Koning Willem-Alexander heeft het nieuwe regeringstoestel vandaag zelf naar India gevlogen voor zijn vijfdaagse staatsbezoek, dat morgen begint. De vorst zette de Boeing 737 vanavond zelf aan de grond op het militaire gedeelte van het vliegveld van New Delhi. Na het taxiën was duidelijk zichtbaar dat de koning de cockpit verliet en zich in de cabine bij koningin Máxima voegde. Onderaan de vliegtuigtrap kreeg het paar bloemen op de rode loper en was er een korte Indiase trommel- en dansceremonie.