Volledig scherm
Madonna © WireImage

Madonna scoort met nieuwste album haar negende nummer 1-positie

Madonna’s nieuwe album Madame X staat op de bovenste plaats van de Amerikaanse Top 200. Het is alweer de negende plaat van de Queen of Pop die de nummer 1-positie heeft bereikt in de Billboard 200.

De laatste nummer 1-notering van Madonna stamde uit 2012, toen album MDNA de Billboard-lijst aanvoerde. Eerdere platen waarmee de inmiddels 60-jarige zangeres op één eindigde waren Hard Candy (2008), Confessions On A Dance Floor (2005), American Life (2003), Music (2000), Like a Prayer (1989), True Blue (1986) en Like a Virgin (1985).

Madonna is daarmee de op één na succesvolste zangeres in de lijst. Alleen Barbra Streisand behaalde meer nummer 1-posities, de zangeres voerde elf keer de lijst aan. 

The Beatles hebben het vaakst op één gestaan, namelijk negentien keer. Daarna volgen Jay-Z met veertien, Streisand en Bruce Springsteen met elf en Elvis met tien albums.

  1. Miljuschka reageert op plussize-ophef: ‘Dames, show alles wat je hebt’

    Miljuschka reageert op plussize-op­hef: ‘Dames, show alles wat je hebt’

    Miljuschka Witzenhausen(34) heeft gisteren in een openhartig bericht gereageerd op de ophef die is ontstaan nadat ze zichzelf een plussize-model noemde. De bak-koningin vindt het zelf ook maar vreemd dat dames met maat 40 al als ‘vol’ worden gezien. Toch hoopt ze dat haar volgers zich niet gek laten maken door dat gegeven. ‘In dat pashokje zijn we allemaal gelijk en valt er niks op te poetsen, terwijl er op de muur de perfecte influencer prijkt.’