Volledig scherm
Fred Rister en David Guetta © Instagram David Guetta

Man achter hits als I Gotta Feeling en When Love Takes Over op 58-jarige leeftijd overleden

Het brein achter grote hits van onder meer hit-dj David Guetta is niet meer. Elektronische muziekproducer Fred Rister is op 58-jarige leeftijd overleden, zo bevestigt zijn uitgever. Hij leed al langere tijd aan kanker.

Rister, die oorspronkelijk uit Duinkerken komt, was de schaduwcomponist van David Guetta. Hij creëerde grote hits als I Gotta Feeling van The Black Eyed Peas, maar ook When Love Takes Over (een samenwerking tussen Guetta en Kelly Rowland). Voor die laatste track won hij in 2010 een Grammy Award.

Op Instagram reageert Guetta op het overlijden van zijn vriend en collega. ‘We hebben samen de meest belangrijke en mooie momenten van mijn leven meegemaakt toen we samen I Gotta Feeling produceerden en daarmee zestien weken op nummer een stonden in Amerika.’ Hij noemt Rister een van de meest loyale mensen die hij heeft gekend. ‘Hij had zoveel talent en was zo'n genereus persoon.’

  1. Woede en verbazing bij laatste kampvuur, Thomas ‘herinnert zich helemaal niks’ van eigen uitspraken
    Temptation Island

    Woede en verbazing bij laatste kampvuur, Thomas ‘herinnert zich helemaal niks’ van eigen uitspraken

    Eindelijk was het dan zover voor de stellen van Temptation Island VIPS. Na twaalf dagen de ultieme verleiding te zijn aangegaan, werden zij deze aflevering eindelijk weer herenigd met hun partner. Maar dat verliep minder romantisch dan zij op dag één waarschijnlijk hadden verwacht. Bij Damian en Shirley liepen de gemoederen zelfs zo hoog op, dat ze niet eens meer in hetzelfde busje naar het vliegveld konden worden vervoerd.