Marcel van Roosmalen krijgt lachers op zijn hand in DWDD: ‘Geef hem eigen show!’

Een mislukte screentest als een van de duo-presentatoren die Eva Jinek opvolgt op de late avond, dat was de reden dat Marcel van Roosmalen gisteravond aanschoof bij De Wereld Draait Door. Kijkers willen echter na zijn optreden in de talkshow de droogkomische columnist alsnog in een eigen programma zien. Zijn presentatiestijl in de screentest wordt als ‘hilarisch’ bestempeld. 

Het verbaasde Marcel van Roosmalen, columnist op NPO Radio 1 en in NRC, ook enigszins dat hij gevraagd werd als een van de presentatoren voor de late avond. Tijdens een gesprek met de directie van BNNVara werd de schrijver gevraagd of hij er wel eens over na had gedacht om Jeroen Pauw op te volgen op de late avond. Hij besluit te antwoorden dat dat inderdaad wel eens door zijn hoofd was geschoten. Wat volgt is een hilarische screentest, waarin Van Roosmalen naast Radio 1-presentatrice Willemijn Veenhoven moet wennen aan het oortje, de autocue en de kijker welkom heten.

Met de droogkomische manier van vertellen (zie bovenstaand fragment) krijgt Marcel van Roosmalen de lachers op zijn hand. Op social media wordt laaiend enthousiast gereageerd. ‘Geef die man maar gewoon een eigen talkshow. Mét oortje',  is een van de veelzeggende opmerkingen op Twitter. Een ander speculeert: ,,Ik zou kijken. Elke avond.”

Tv-criticus Angela de Jong zat ook aan tafel bij DWDD en gaf aan dat Van Roosmalen geen waarschijnlijke optie voor de late avond was. Reden: ,,Op de late avond wil je toch iemand van wie je energie krijgt.” Hij zelf is het daar niet mee eens. ,,Het hoeft niet altijd even vrolijk.” Een goede titel voor zijn programma op de late avond suggereert weer een andere twitteraar. En als het toch met duo's moet, heeft hij ook al een mede-presentator gevonden: Maarten van Rossem.

Volledig scherm
Marcel van Roosmalen. © BNNVara