Volledig scherm
Martin Freeman als de hobbit.

Martin Freeman sloeg Hobbit-hoofdrol bijna af: ‘Ik kon niet tegen mijn vrouw zeggen: jij gaat mee’

In de Lord of the Rings-trilogie werd de rol van de oude Hobbit Bilbo Baggins steevast vertolkt door Ian Holm. In de Hobbit-trilogie was het Martin Freeman die de rol van de jonge Bilbo op zich nam, maar de 47-jarige acteur bekent dat hij er bijna voor bedankt had.

,,Het was geen makkelijke 'ja'", zegt Freeman over de vraag of hij de rol van Bilbo in de Hobbit-trilogie wilde spelen. De oorzaak van zijn twijfel lag thuis. ,,Ik zou een hele lange tijd weg zijn. Het waren niet de jaren vijftig, dus ik kon niet tegen mijn vrouw Amanda zeggen 'jij gaat met me mee.' Zij had haar eigen leven en haar eigen carrière.”

Toch besloot Freeman om de rol wel aan te nemen, ondanks de lange draaiperiode. ,,Ik ging in januari 2011 naar Nieuw-Zeeland en mijn laatste dag was in juli 2013", aldus de acteur. ,,Tweeënhalf jaar zat er tussen het begin en het einde.”

  1. Beau krijgt geen toestemming voor AZC Inside: ‘Belachelijk’

    Beau krijgt geen toestem­ming voor AZC Inside: ‘Belache­lijk’

    Beau van Erven Dorens (48) keert morgenavond terug met een nieuwe maatschappelijk geëngageerd programma, De Sleutel bij RTL4. Daarin volgt hij vijf daklozen, verdeeld over heel Nederland. ,,Dat gaat nog altijd verder dan televisie maken. Hier kun je met enige hulp al zó veel bereiken. Vergis je niet, het daklozenprobleem in Nederland wordt alleen maar groter”, aldus de presentator die elke avond te zien is met zijn talkshow Beau.