Volledig scherm
PREMIUM
Martin Garrix. © Harmen De Jong

Martin Garrix: ‘Ik op het Songfestival? Dat werkt niet, man’

interviewMartin Garrix (Martijn Garritsen, 1996) is dj. Hij is al drie jaar op rij uitgeroepen tot beste dj van de wereld. Tijdens het Amsterdam Dance Event, dat woensdag begint, geeft hij twee shows in de RAI.

Amstelveen

,,Mijn thuis, de plek waar mijn familie en vrienden wonen. Ik heb mijn hele jeugd in Amstelveen doorgebracht. Dat betekende vooral veel buiten spelen. Op de zolderkamer van mijn ­ouderlijk huis heb ik ook mijn eerste muziek ­gemaakt. De bedroom studio noemde ik die plek, met posters van Tiësto of van grote dancefeesten aan de muren. Mijn ouders klaagden nooit over te luide muziek, nee. Ik mocht alleen niet ’s nachts werken van ze. Dat begreep ik wel. Ik woon al een paar jaar in Amsterdam, maar kom nog vaak thuis. Niks lekkerders dan even mee-eten bij mijn ouders.”

  1. Warm onthaal voor koningspaar in snikheet India
    Video

    Warm onthaal voor konings­paar in snikheet India

    Koning Willem-Alexander heeft het nieuwe regeringstoestel vandaag zelf naar India gevlogen voor zijn vijfdaagse staatsbezoek, dat morgen begint. De vorst zette de Boeing 737 vanavond zelf aan de grond op het militaire gedeelte van het vliegveld van New Delhi. Na het taxiën was duidelijk zichtbaar dat de koning de cockpit verliet en zich in de cabine bij koningin Máxima voegde. Onderaan de vliegtuigtrap kreeg het paar bloemen op de rode loper en was er een korte Indiase trommel- en dansceremonie.