Anouk
Volledig scherm
Anouk © ANP Kippa

Meer dan 1,6 miljoen kijkers voor ingekorte The Voice Kids

Tussen alle journaals en talkshows was er gisteravond één programma dat geen coronavirus-link had en toch goed scoorde. The Voice Kids was met ruim 1,6 miljoen kijkers het op één na best bekeken programma van de dag, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

Vorige week maakte RTL bekend The Voice Kids op te rekken, zodat de livefinale kan worden uitgesteld. Die stond gepland op 1 mei, maar zal nu plaatsvinden in de eerste week van juni. ,,We hopen een te gekke finale neer te zetten, waarbij we de veiligheid van alle betrokkenen kunnen garanderen. Uiteraard houden we continu de richtlijnen vanuit het RIVM nauwlettend in de gaten”, laat een woordvoerder van de zender weten.

Het lijkt voor de kijkcijfers overigens niets uit te maken dat de talentenjacht gisteravond al om 20 uur van start ging en om half tien was afgelopen. Meer dan 1,6 miljoen mensen stemden op het programma af.

Talkshows

Zoals bijna gebruikelijk keken de meeste mensen (ruim 2,8 miljoen) om 20 uur naar het NOS Journaal op NPO 1. Het bulletin van 18 uur sluit de top drie af met bijna 1,6 miljoen kijkers, net iets meer dan het Half Acht Nieuws op RTL 4.

De talkshows Jinek, M en Op1 ontliepen elkaar vrij weinig wat betreft de kijkcijfers. Jinek staat op de zevende plek met 1.275.000 kijkers het hoogst genoteerd, gevolgd door Op1 met 1.240.000 kijkers. Eerder op de avond wist M net geen miljoen kijkers te trekken (997.000).

Cabaretier Bert Visscher sluit de top tien af met zijn voorstelling Zelden zoiets gezien, daar schakelden 927.000 mensen voor in.