De nieuwe SBS-quiz van Winston Gerschtanowitz heeft donderdag weer minder kijkers getrokken.
Volledig scherm
De nieuwe SBS-quiz van Winston Gerschtanowitz heeft donderdag weer minder kijkers getrokken. © ANP Kippa

Minder kijkers voor nieuwe quiz Winston Gerschtanowitz

De nieuwe SBS-quiz van Winston Gerschtanowitz heeft donderdag weer minder kijkers getrokken. 50/50, waarin twee kandidaten moeten kiezen wat het juiste antwoord op een vraag is, werd donderdag bekeken door 214.000 mensen. Dat is ruim 100.000 mensen minder dan op maandag, toen het programma voor het eerst werd uitgezonden.

Dat blijkt uit de cijfers van de Stichting KijkOnderzoek die vanochtend werden gepubliceerd. Het is het tweede vaste spelletjesprogramma in de avond van SBS6. Met Lingo, gepresenteerd door Jan Versteegh, lijkt de zender wel een constante hit in handen te hebben. Hier keken ook gisteren weer 548.000 mensen naar. 

Gerschtanowitz zei voor de start van de show te denken met 50/50 in te spelen op een behoefte van de kijkers. ,,Spelletjes zijn weer aantrekkelijk. Dat is niet alleen geënt op buikgevoel, analyses wijzen het ook uit. We zien dat Lingo het waanzinnig goed doet”, zei hij in een interview.

De grote winnaars op de rustige donderdagavond waren het 20 Uur Journaal (1,7 miljoen kijkers) en De Slimste Mens (1,4 miljoen).