Volledig scherm
Moby. © EPA

Moby doneert volledige opbrengst nieuw album

Moby brengt in maart zijn zestiende album uit. De volledige opbrengst van de plaat gaat naar goede doelen die zich inzetten voor ‘een betere toekomst voor alle levende wezens op aarde’, zo maakte de zanger woensdag bekend.

Op All Visible Objects staat vooral veel dancemuziek. Naast een een cover van My Only Love van Roxy Music bestaat de plaat volgens Billboard uit tien originele nummers, waarin Moby zijn gedachten deelt over de tijd waarin we leven. De 54-jarige muzikant bracht bij de aankondiging van zijn nieuw album gelijk een eerste single uit, Power Is Taken.

De opbrengst van het album wordt verdeeld onder een aantal charitatieve instellingen. Moby koos daarbij voor onder meer klimaatorganisaties Extinction Rebellion, Rainforest Action Network en Brighter Green, dierenwelzijnstichtingen Mercy for Animals en The Human League en de Amerikaanse mensenrechtenorganisatie ACLU.

Moby is niet onbekend met het doneren van de opbrengst van zijn werk: zijn volledig veganistische restaurant Little Pine in Los Angeles doneert alle winst aan dierenrechtenorganisaties.