Deelnemers aan de protestmars Unmute Us. In negen steden gaan mensen de straat op namens de evenementensector uit protest tegen de huidige coronamaatregelen.
Volledig scherm
Deelnemers aan de protestmars Unmute Us. In negen steden gaan mensen de straat op namens de evenementensector uit protest tegen de huidige coronamaatregelen. © ANP

Mojo en Unmute Us zijn het zat en slepen staat voor de rechter: ‘Onze branche gaat kapot’

kort gedingDe evenementenbranche spant een kort geding aan tegen de staat, meldt de organisatie Unmute Us. Die is het niet eens met het besluit van het kabinet om bij evenementen binnen maar 75 procent van de bezoekerscapaciteit toe te laten en de sluitingstijd van clubs op middernacht te houden.

 1. AMF, het grootste evenement tijdens het Amsterdam Dance Event, afgelast

  AMF, het grootste evenement tijdens het Amsterdam Dance Event, afgelast

  Naar aanleiding van de zojuist door het kabinet bevestigde versoepelingen, waarbij alleen ongeplaceerde evenementen met een maximale capaciteit van 75% tot 00.00 uur zijn toegestaan, heeft festivalorganisator ALDA besloten om AMF te cancelen. Het grootste evenement tijdens het Amsterdam Dance Event voldoet niet aan de eerdergenoemde voorwaarden waardoor het geen doorgang kan vinden op zaterdag 16 oktober, ondanks de versoepelingen.
 2. Nerveuze Annet bezorgt Linda ‘hartslag van 200’ met gok en ziet een ton verdampen
  Video

  Nerveuze Annet bezorgt Linda ‘hartslag van 200’ met gok en ziet een ton verdampen

  Annet (52) uit Musselkanaal heeft Linda de Mol gisteravond een ‘hartslag van 200’ bezorgd met haar gokgedrag in het SBS 6-programma Miljoenenjacht. Hoewel de vrouw zelf ook extreem nerveus was, sloeg ze bij het eindspel meerdere riante biedingen af, omdat haar geluk niet op leek te kunnen op nota bene haar trouwdag. Uiteindelijk ging ze nét te lang door. ,,Jouw moed had eigenlijk beloond moeten worden met een miljoen”, zei De Mol voor het oog van 1.253.000 kijkers.