Volledig scherm
PREMIUM
© AP

Mowgli op Netflix: Jungle Book voor volwassenen

Voor regisseur Andy Serkis was zijn verfilming van de klassieker Jungle Book, onder de titel Mowgli: Legend of the Jungle, een lange lijdensweg. Doordat Disney gelijktijdig hetzelfde boek verfilmde besloot Warner Bros. de gewelddadige film niet uit te brengen. Gelukkig bood Netflix uitkomst.

Van The Jungle Book, geschreven door Rudyard Kipling in 1894, bestaan diverse filmversies. Maar geen enkele bewerking kan vergeleken worden met de film die acteur/regisseur Andy Serkis maakte over de jongen Mowgli die opgroeit tussen de wilde dieren in de jungle. Die accepteren hem als een van hen, maar sommige vraatzuchtige exemplaren zien in hem ook een lekkere snack.

  1. Máxima swingt in zonnig Zeeland mee met Bløf
    video

    Máxima swingt in zonnig Zeeland mee met Bløf

    Zeeland is binnenkort de meest swingende en zingende provincie van het land. Die conclusie kon koningin Máxima vamdaag trekken na haar bezoek aan de Lasloods in Vlissingen. Daar werd in haar aanwezigheid en die van 550 scholieren het lokale convenant getekend dat er voor moet zorgen dat (bijna) alle Zeeuwse basisschooljeugd structureel muziekonderwijs krijgt. Het aanstekelijke enthousiasme in de volgepakte loods beloofde veel muzikaal vuurwerk in de komende jaren.