Nick & Simon en Kees Tol
Volledig scherm
Nick & Simon en Kees Tol © ANP Kippa

Nick, Simon en Kees in New York trappen af met bijna 1 miljoen kijkers

Een sterke start voor de gloednieuwe show van Nick en Simon en hun goede vriend Kees Tol. De Volendammers wisten met Homeward Bound op NPO 1  976.000 kijkers te boeien en eindigen daarmee op de vierde plek in de lijst van best bekeken programma’s, zo blijkt uit cijfers van stichting KijkOnderzoek.

De drie vrienden reizen in Homeward Bound af naar New York, waar ze de gangen van hun idolen Simon & Garfunkel nagaan. Ze ontmoeten verschillende mensen die met het duo hebben gewerkt, maar leren ook de wijken in de wereldstad kennen. Kees Tol, sidekick in het programma, maakte de documentaire over de zoektocht. Daarover zei Simon Keizer eerder in een interview met deze site: ,,Het maken van de documentaire is het programma geworden.”

Fanatieke Twitteraars die voor de buis zaten en naar de eerste aflevering keken, zijn verrast. ‘Wat een geweldige feelgood-tv, Homeward Bound’, schrijft iemand. En een andere kijker: ‘Denk dat iedereen dit verzetje wel even kan gebruiken. Drie vrienden, lol met elkaar. Heerlijk. En ondertussen ook nog de voetafdrukken van je idolen volgen.’

Captain Cat on Twitter

Hier word je vrolijk van. #nickensimon #homewardbound, #simonandgarfunkel

Kijkcijfers

Voor Beau van Erven Dorens, die de afgelopen week flink scoorde met zijn talkshow, zijn de kijkcijfers van gisteravond laag uitgevallen. 469.000 mensen stemden af op Beau. Ook Margriet van der Linden moest kijkcijfers inleveren: naar haar praatprogramma keken 647.000 mensen. Een mogelijke oorzaak zou de eerste zomerse dag van het jaar kunnen zijn, waardoor veel mensen van het weer genoten.

Het Achtuurjournaal wist gisteravond 1.564.000 te trekken. Het dagelijkse nieuwsprogramma staat daarmee op de eerste plek in de top 25 best bekeken programma’s. DNA Onbekend was goed voor 1.219.000 nieuwsgierigen.

Beluister hier de nieuwe AD Media Podcast:

Bekijk hieronder onze video's op het gebied van show en entertainment: