Presentatoren Arlette Adriani en Ahmed Aarad van Ongehoord Nieuws.
Volledig scherm
Presentatoren Arlette Adriani en Ahmed Aarad van Ongehoord Nieuws. © ON

NPO straft Ongehoord Nederland met bijna ton boete, omroep overweegt juridische stappen

updateDe Raad van Bestuur van de NPO heeft besloten een financiële sanctie op te leggen aan Ongehoord Nederland nadat de ombudsman onlangs concludeerde dat de omroep onder meer bijdraagt aan de verspreiding van aantoonbaar onjuiste informatie. De straf houdt in dat de omroep voor het budget van 2023 bijna een ton minder kan besteden, 93.442,43 euro om precies te zijn. De omroep beraadt zich op juridische stappen.

2 reacties

  • Anoniem

    1 maand geleden
    Tsja.... Of je het nu wel of niet aanstaat, bij een publieke omroep moet je er van op aan kunnen dat de informatie klopt. Ben je als luisteraar (alleen) op zoek naar informatie die jou aanstaat, dan pas je niet bij een publieke omroep. Het maakt mij niet of de informatie "links" of "rechts" georiënteerd is. De informatie moet kloppen en betrouwbaar zijn. Prima dat ook de andere kant belicht wordt, maar doe dat wel correct. Jacob van der Woude
  • christiaan Kruizinga

    1 maand geleden
    Leve Nederland,wat zijn we in dit land toch Afgezakt naar een narcistisch,preuts, kleinzerig landje. Laat de npo66 ook eens kijken naar varabnn En al die andere zogenaamde eerlijke zenders Die aan de hand van onze linkse vrienden Lopen.