Onontdekte serie-parel: Pittig Spaans drama met een beetje bloot

O Sabor das MargaridasWe worden overstelpt met nieuw aanbod van series en films, maar kunnen lang niet alles bekijken. Deze week duiken we naar de bodem van de on-demandplatforms, op zoek naar vergeten pareltjes. Vandaag: O Sabor das Margaridas.

Wat stelt het voor?

Wie genoten heeft van de Spaanse hitserie La Casa de Papel, moet zeker ook tijd vrijmaken voor deze Spaanstalige misdaadserie, die ook onder de titel Bitter Daisies onder de vlag van Netflix is vertoond. Het decor wordt gevormd door het landschap van Galicië, waar de paus wordt verwacht om het bedevaartsoord Santiago de Compostella te bezoeken. Tegelijkertijd arriveert ook rechercheur Rosa Vargas van de Guardia Civil in het dorpje Murias om het lokale onderbezette politiekorps te helpen bij de zoektocht naar een vermist meisje. Zij raakt verzeild in een beerput vol foute notabelen die zich aan jonge meisjes vergrijpen, mysterieuze gebeurtenissen en eindeloze verdachtmakingen. De serie heeft een hoog Jeffrey Epstein-gehalte, maar dan op een lokaal niveau.

  1. Onbegrip over DWDD-betoog over ouderwets en te weinig divers Friends

    Onbegrip over DWDD-be­toog over ouderwets en te weinig divers Friends

    Komende week is het precies 25 jaar geleden dat de legendarische serie Friends begon; reden genoeg voor De Wereld Draait Door om aandacht te besteden aan de reeks. Arda Kaya van Yung DWDD ging langs bij mediawetenschapper Dan Hassler-Forest van de Universiteit Utrecht en die stelde dat Friends in 2019 niet meer kan. Op sociale media heerst veel onbegrip over zijn betoog: ‘Heeft deze vent überhaupt ooit Friends gekeken?’