Paul Verhoeven regisseert Virginie Efira op de set van Benedetta.
Volledig scherm
PREMIUM
Paul Verhoeven regisseert Virginie Efira op de set van Benedetta.

Ophef over film met lesbische kloosterseks: ‘Nog nooit iets van Paul Verhoeven gezien dan?’

InterviewHoe kan een drama over lesbische nonnen met een dosis kloosterseks anno 2021 nog voor ophef zorgen? Virginie Efira, hoofdrolspeelster in Paul Verhoevens Benedetta, zegt er niks van te begrijpen.

 1. Bijna 1,1 miljoen kijkers zien Frits Sissing opduiken als sm-konijn in Het Perfecte Plaatje

  Bijna 1,1 miljoen kijkers zien Frits Sissing opduiken als sm-konijn in Het Perfecte Plaatje

  Deelnemers van Het Perfecte Plaatje worden vaak gedwongen uit hun comfortzone te stappen, maar zelden maakte een kandidaat het zo bont als Frits Sissing gisteravond. Georgina Verbaan toverde de normaal zo keurige Avrotros-presentator om tot een heus sm-konijn. Bijna 1,1 miljoen kijkers zagen hoe hij gehuld in wat ondergoed, met een konijnenmasker op en een bal in zijn mond, poseerde voor haar camera.
 1. Drie sterren voor het kluchtige Benedetta: een ouderwets ‘vieze’ Verhoeven-film
  PREMIUM
  Recensie

  Drie sterren voor het kluchtige Benedetta: een ouderwets ‘vieze’ Verhoeven-film

  Paul Verhoeven was nooit een fijnzinnig cineast. De maker van Spetters, Showgirls, Robocop en Starship Troopers verft liever met grove kwaststreken om zijn films, vaak een fusie tussen amusement en onverholen kritiek op vooral de kerk, de entertainmentindustrie en sluimerend fascisme, vorm te geven. Daarom was zijn Elle uit 2016 zo’n verrassing. Het drama over een succesvol zakenvrouw (Isabelle Huppert) die op onconventionele wijze reageert op een verkrachting, is bijna academisch subtiel. Goed nieuws voor iedereen die dat maar saai vond: Benedetta is een ouderwets ‘vieze’ Verhoeven.