Paul Verhoeven regisseert Virginie Efira op de set van Benedetta.
Volledig scherm
PREMIUM
Paul Verhoeven regisseert Virginie Efira op de set van Benedetta.

Ophef over film met lesbische kloosterseks: ‘Nog nooit iets van Paul Verhoeven gezien dan?’

InterviewHoe kan een drama over lesbische nonnen met een dosis kloosterseks anno 2021 nog voor ophef zorgen? Virginie Efira, hoofdrolspeelster in Paul Verhoevens Benedetta, zegt er niks van te begrijpen.

 1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
  PREMIUM

  Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

  In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?
 2. Drie sterren voor het kluchtige Benedetta: een ouderwets ‘vieze’ Verhoeven-film
  PREMIUM
  Recensie

  Drie sterren voor het kluchtige Benedetta: een ouderwets ‘vieze’ Verhoeven-film

  Paul Verhoeven was nooit een fijnzinnig cineast. De maker van Spetters, Showgirls, Robocop en Starship Troopers verft liever met grove kwaststreken om zijn films, vaak een fusie tussen amusement en onverholen kritiek op vooral de kerk, de entertainmentindustrie en sluimerend fascisme, vorm te geven. Daarom was zijn Elle uit 2016 zo’n verrassing. Het drama over een succesvol zakenvrouw (Isabelle Huppert) die op onconventionele wijze reageert op een verkrachting, is bijna academisch subtiel. Goed nieuws voor iedereen die dat maar saai vond: Benedetta is een ouderwets ‘vieze’ Verhoeven.