Volledig scherm
Minister Arie Slob (Cultuur) © ANP

Oproep Rotterdam om geld voor Songfestival verbaast Slob: ‘Moet je niet via media doen’

Minister Arie Slob (Cultuur) is vooralsnog niet van plan geld beschikbaar te stellen voor de financiering van het Eurovisiesongfestival in Rotterdam.

Uit donderdag openbaar gemaakte notulen blijkt dat de Rotterdamse gemeenteraad nog 11,4 miljoen euro nodig denkt te hebben om de begroting rond te krijgen. Vooral voor de beveiligingskosten ziet Rotterdam een rol voor het Rijk weggelegd. Zelf stelt de stad 15,5 miljoen beschikbaar.

Slob zegt geen vraag te hebben ontvangen om geld. ,,Ik vind ook niet dat je dit soort oproepen via de media doet.’’ Rotterdam moet eerst maar eens kijken ‘wat er kan binnen de begroting’, aldus de minister.

,,Op deze manier zit er geen muziek in’’, grapt de bewindsman over het pleidooi uit de havenstad.

  1. Warm onthaal voor koningspaar in snikheet India
    Video

    Warm onthaal voor konings­paar in snikheet India

    Koning Willem-Alexander heeft het nieuwe regeringstoestel vandaag zelf naar India gevlogen voor zijn vijfdaagse staatsbezoek, dat morgen begint. De vorst zette de Boeing 737 vanavond zelf aan de grond op het militaire gedeelte van het vliegveld van New Delhi. Na het taxiën was duidelijk zichtbaar dat de koning de cockpit verliet en zich in de cabine bij koningin Máxima voegde. Onderaan de vliegtuigtrap kreeg het paar bloemen op de rode loper en was er een korte Indiase trommel- en dansceremonie.