Ritty van Straalen, CEO van festivalorganisator ID&T.
Volledig scherm
Ritty van Straalen, CEO van festivalorganisator ID&T. © ANP

Organisator ID&T: Nederland is met dit beleid het lachertje van de klas

Evenementenorganisator ID&T is blij dat ‘vele lokale en regionale bestuurders de afgelopen dagen zijn opgestaan en het duidelijk niet eens zijn met de veel te beperkte voorgenomen versoepelingen’, aldus algemeen directeur Ritty van Straalen. Vanavond worden enkele versoepelingen van de huidige coronamaatregelen aangekondigd, maar voor de cultuursector komen die er nog niet.

 1. Dungeons & dragons: verrukkelijke fantasy-kolder is ook geschikt voor niet-nerds
  recensie

  Dungeons & dragons: verrukke­lij­ke fantasy-kol­der is ook geschikt voor niet-nerds

  Het rollenspel Dungeons & dragons, waarbij spelers een door tovenaars en trollen gedomineerde wereld in hun hoofd tot leven wekken, werd al tig keer onterecht doodverklaard. Het werd gelanceerd in de jaren 70, is al enkele jaren opnieuw hip en inmiddels het vertrekpunt van een grote publieksfilm. Het klinkt als een puur commerciële aangelegenheid, maar de film komt soms dicht bij het plezier van de originele Pirates of the Caribbean uit 2003.
 2. Zo reageert Nederland op het einde van de harde lockdown: 'Verstand van kabinet is weg’
  reacties

  Zo reageert Nederland op het einde van de harde lockdown: 'Verstand van kabinet is weg’

  Het einde van de harde lockdown is na een onstuimige periode eindelijk in zicht. Winkels en contactberoepen kunnen weer de deuren openen en studenten mogen weer de schoolbanken in. Bij ondernemers in de cultuursector overheerst het onbegrip: zij blijven de komende anderhalve week nog gesloten. De reacties op de persconferentie zijn dan ook wisselend. ,,Ik vraag me ook af waar het verstand van het kabinet is gebleven.”